Fermentation Lenta er en hvidvin lavet på 100% Pedro Ximénez. ”Lenta”, som på spansk betyder langsom, henviser til den langsommelige gæring, som er nødvendig for at lave en tør vin på PX. Duerne producerer et så højt indhold af restsukker og en utrolig koncentreret most, at gæren kæmper med at omdanne alt sukkeret til alkohol. For at skabe en helt tør vin, skal vinifikationen derfor gribes an på en helt speciel måde. Dette sker ved, at vinen bliver lagt på 225 og 300 liter franske egetræsfade. Den alkoholiske gæring sættes i gang, og der tilsættes 30 liter ny vin hver dag til hvert fad. Herved ”spiser” gæren langsomt alt sukkeret, og resultatet bliver en vin der er helt gæret ud. Kort og godt en vin du ikke må gå glip af!
Vægt | 0,0000 g |
---|
Relaterede varer
Spinola er toppen af inden for Pedro Ximenez druen og nu for første gang har han frigivet en Palo Cortado sherry kun på Pedro Ximenez! Palo cortado er den mindst udbredte Sherry-type og er normalt i stilen en mellemting mellem Oloroso og Amontillado. Under og efter gæring tilsættes/forstærkes med alkohol to gange, hvorefter vinen lagrer[...]
UNIKUM
Lys gylden farve. Duften har toner af blomster, grønne æbler og ferskner. Smagen er ren og præcis med en pæn lang eftersmag.
Lustau Manzanilla Pasada Papirusa 16% Denne Manzanilla fra Lustau kommer fra den spændende trio af vine som Lustau har frigivet i en kasse i anledning af deres 125 års jubilæum. I glasset får du en moden, stemningsfuld og cremet, tør sherry med noter af urter, grønt hø, stjerneanis, bagte æbler og en snert af honning.[...]
LUSTAU LOS ACROS - ÆRKE-KLASSISK AMONTILLADO
Lustau Vintage Sherry Anada 1996, 21% 125. Aniversario En intens, livlig, kompleks, nuanceret og krydret, tør sherry. Noter af ædeltræ, tørret frugt og søde krydderier med en skarp finish af røg. Intens og vedvarende finish. Lustau Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men – som konkurrenterne[...]
Selv om Don Nuño er en meget rig sherry, er den på ingen måde sød. Flot, dyb gylden farve, indbydende duft af bitter chokolade og hasselnødder, efterfulgt af en lang koncentreret eftersmag.
Chiles bedste Pinot Noir ! - 98 Point James Suckling.