age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Ximenez-Spinola Pedro Ximenez Solera 1918

På lager

550,00 kr

EN VOLDSOM SMAGSOPLEVELSE 

Verdes bedste Pedro Ximenez? 

Produktbeskrivelse

Fra Ximenez-Spinola tilbyder vi hermed en af de flotteste dessertvine i verdenen

Vinen fremstår utrolig koncentreret i samme øjeblik, den rammer paletten. Smagen har noter af søde rosiner, figner og kaffe og efterlader en utrolig lang og sødmefuld eftersmag. Det er ikke en overdrivelse at kalde Spinola for ”Kongen af Pedro Ximenez”

Ximenez-Spinola blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende gjorde.

I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry.

Druerne soltørres på stråmåtter i 21 dage, således at 1.000 kg druer giver 300 kg rosiner, som igen - når de bliver presset - giver 200 liter most. Efterfølgende gæres mosten ud til 15–15,5% alkohol, hvorefter den integreres i et solerasystem, som blev startet i 1918 og består af 234 amerikanske fade. Vinen, der aftappes, har en gennemsnitsalder på 15 år.

Druerne bliver høstet med håndkraft, hvorefter de ligger og tørrer i solen i 21 dage. Vinen gennemgår sin alkoholiske gæring på amerikanske egetræsfade, hvor alkoholniveauet naturligt når de ønskede 12%.

Det er på alle tænkelige måder en guddommelig vin - intensiteten er nærmest aldrig oplevet magen til og finishen er nærmest uendelig. Det er om noget en meditationsvin og vi kan kun anbefale alle med en sød tand og hang til store vine, at prøve netop denne udgave fra Spinola

Flasken kommer i en lækker karton