age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Zagara, Moscato dÁsti

På lager

120,00 kr

Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i „utide”.

Produktbeskrivelse

Cantine Dei Marchesi Di Barolo S.R.L.
Indtil midten af 1800-tallet var alle Barolovine søde, og først efter en fransk ønologs indflydelse ændrede man stilen til tør rødvin. Marchesi di Barolo leverede til det hedengangne italienske kongehus og har en stor plads i Baroloområdets historie, - ikke mindst som grundlægger af moderne Barolo. Efter en tid, hvor man havde hvilet godt og grundigt på laurbærrene, tog man den seriøse tråd op igen i 1995.
Siden 1995 har man, for at højne kvaliteten, valgt at sætte det totale udbytte ned fra tre millioner flasker til 1,3 millioner, – og for topvinen Barolo Cannubi er udbyttet helt nede på én flaske pr. vinstok!
Huset har frem til 2007 været ledet af Piero Scarzello, Ernesto Abbona og Paolo Abbona, henholdsvis præsident, administrerende direktør og eksportdirektør. Sammen har dette trekløver lavet de bedste vine, Marchesi di Barolo nogensinde har produceret. Paolo Abbona har dog solgt sin andel, men firmaets fortsatte beståen og søgen efter det ultimative er dog sikret, idet de to øvrige ledere vil fortsætte driften af Marchesi di Barolo som hidtil. I verdens mest seriøse vinsmagning har Barolo Cannubi i 1997-årgangen opnået 86,16 ud af 100 mulige points samtidig med, at den blev kåret som nr. to ud af de 100 bedste vine i verden. Marchesi di Barolo ejer 40 ha i selve Barolo, hvilket svarer til 16% af samtlige Barolos vinmarker. Til fadlagringen anvendes både franske og slovenske fade, og om de skal være nye eller gamle afgøres helt af, hvor koncentreret den most er, man har høstet.
Nøgleordet er balance i vinene og den rigtige tid i kælderen.
Specielt fremhæves må top-Barberaen, ”Paiagal”, som rutinemæssigt slår langt dyrere vine i blindsmagninger. En oplevelse ud over det sædvanlige, men produktionen er desværre stærkt begrænset. Smagekommentar:
Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i „utide”.

Serveringsforslag:
Apéritif – Indledningen på en god middag
Desserter - meget søde – Chokolademousse, isdesserter
Desserter - svagt søde – Ostekage, frugttærter
Frugt og nødder –

Vinification:
Der lægges især vægt på at fremme druens herlige aromaer og friskhed, ligesom en del af kulsyren bevares for at skabe den herlige mousse. Allerede ved 5,5% alkohol standses gæringen, idet målet er at bibeholde en del af det naturlige druesukker fra bærrene.