age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Zubrowka (Bison Vodka)

På lager

250,00 kr
Polsk Vodka ( Den med Stå i )
Produktbeskrivelse
ZUBROWKA BISON GRÆS VODKA er skabt efter en 700 år gammel opskrift – og er elsket over hele verden for sin særlige smag. ZUBROWKA VODKA er mild, sød og aromatisk – en vodka som alle kan lide!

Den særlige smag kommer fra bisongræsset, (og ikke fordi Bison okser har gået og tisset på disse græsser!) som også giver navn til vodkaen. ZUBROWKA er afledt fra ZHUBR som er det polske navn for den europæiske bison, som græsset er opkaldt efter. Bisongræsset til ZUBROWKA VODKA høstes en gang om året, normalt i juni hvor smagen er størst, herefter sorteres og tørres det og sendes til destilleriet.

ZUBROWKA BISON GRÆS VODKA er lavet på rug – den klassiske råvare til polske vodkaer. Efter destilleringen tilsætte vodkaen vand fra Polens dybeste brønd. Nu kommer det vigtigste trin, hvor vodkaen får sin særlige smag. ZUBROWKA hældes igennem et filter lavet af knust bisongræs. Faktisk samme teknik der bruges til at lave espresso. På den måde afgives der nænsomt smag og farve til vodkaen. Til sidst placeres et græsstrå i hver enkelt flaske. Dette strå giver yderligere smag og farve til ZUBROWKA BISON VODKA.

BISONGRÆS TIL VODKA:


Bisongræs (Hierochloë odorata) også kaldet festgræs, er en utrolig aromatisk græsart. Den findes i store dele af Europa, men er særligt kendt fra det østlige Polens Bialowieza skov. Den har fået tilnavnet bisongræs, fordi man troede at det var urin fra den europæiske bisonokse, der kun lever i denne skov, der gav græsset sin særlige smag. Der er dog mange andre græsarter der ligner bisongræs – men der er et sikkert trick til at finde den ægte bisongræs. Når man trækker græsstrået mellem tommel- og pegefinger efterlades en smule hvidt pulver på fingrene – det er beviset på ægte bisongræs.