Signatory´s skaber Andrew Symmington

Andrew Symington er en rastløs skaber. Og det er uden tvivl whisky, der flyder gennem årerne på grundlæggeren og lederen af Signatory Vintage Scotch Whisky Company Ltd. Selv Andrews bedstefar arbejdede i over fire årtier for den berømte “Vat 69” og var meget glad for at nyde en god whisky, siger de. Han blev 96 år gammel.

Andrew Symington var Assistant Manager for det stilfulde Prestonfield House Hotel, da han besluttede sig for at starte sin egen virksomhed ved at låne en startkapital på 100.000 pund, og så var det ellers i gang med at vælge de rigtige single malt whiskyer.

De første var ikke-standardiseret malts, (modsat standardiserede, hvor flere fade og årgange jo blandes til ét produkt) med vintage malt fra individuelle tønder, hver med signaturen fra en berømt personlighed

(deraf navnet “Signatory Vintage”).

Det med underskriften viste sig unødvendigt, for Andrew solgte allerede sin første aftapning – en Glenlivet fra 1968 – inden han fandt en passende underskriver. Han skabte sig dermed hurtigt et navn i whiskyverdenen. Signatory er den eneste aftapper af Ben Wyvis, Glen Flagler eller Killyloch flaskedestillerier, var den første til at lancere en Braes of Glenlivet, installere sin egen aftapningslinje og omhyggeligt notere hver eneste detalje af whiskyen på etiketterne: tøndenummer, dato for destillation og aftapning, antal flasker og meget mere.

 

Som uafhængig aftapper af en lang række skotske whiskyer, har Signatory solgt eksklusive fadaftapninger under eget navn siden 1988, hvilket giver mange fans adgang til destillerier, der ikke udgiver aftapninger under deres eget logo. Det interne fadlager på langt over 10.000 fade rummer stadig et lager af aftapninger fra destillerier, der enten allerede er lukket eller har været så populære i årevis, at de ikke længere udsteder fade til uafhængige aftappere.
Nogle destillerier har i flere år haft så stor efterspørgsel fra whiskyentusiaster, at mange ad deres aftapninger nu offentliggøres uden aldersangivelse, da det gamle lager ofte simpelthen ikke har den nødvendige kapacitet.

Anderledes er det med Signatory: Hver aftapning indeholder oplysninger om destillations- og aftapningsdato, fad- og flaskenummer, fadtype og om den er blevet kølefiltreret. Alle aftapninger flaskes med deres egen farve og blandes IKKE med karamelfarve. Nogle aftapninger består ikke kun af én tønde, men af ​​et ægteskab af to tønder, i sjældne tilfælde tre eller fire. Fadene er håndplukket og aftappet internt. Flaskerne er pakket i smukt designede gaveæsker af høj kvalitet, lavet af karton eller blik. Til de særligt værdifulde aftapninger bruges klavertræ eller valnød.

I år 2002 opnår Andrew Symington en anden drøm og bliver destilleri-ejer: han køber Edradour Distillery af Pernod-Ricard for omkring 5,5 millioner pund og flytter i 2007, sammen med Signatory, til det maleriske Morten Korck destilleri nær Pitlochry.

Selvom Signatory Vintage nu er den næststørste uafhængige aftapper, er Andrew Symington meget lidt synlig i offentlighedens øjne:
ingen hjemmeside,
ingen pressemeddelelser, ingen annoncer eller begivenheder.

Det er bedst at besøge ham på Edradour destilleriet. Der finder du ham formentlig i overalls rundt om hans elskede Mash Tun … 😊