Fra hjertet af Toscana kommer de mange forskellige vine som Chianti-området kan tilbyde. Fx. den folkekære vin af samme navn, Chianti’en lavet i et vel af stilartter og niveau’er. Her er vi langt fra de “gamle ” bastflasker og problematiske kvaliteter. Vine lavet på store andele af Sangiovese er pt. blandt nogle af de bedste i verden. Herudover laves der også en del vine på internationale drue-sorter som ofte også har meget højt niveau. Slutteligt laves der sprøde hvidvine og ultrasøde Vino-santoer der kan få englene til at synge
Vinen er et sammenstik af druer fra 120 forskellige parceller og 7 vinmarker, der ligger både spredt og sammenhængende hen over landskabets forskellige jordbundstyper og mikroklimatiske forhold i hjertet af Chianti Classico. Vinen består af 90% Sangiovese, 5% Malvasia Nera og 5% Colorino. Et meget klassisk blend hvor de to støttedruer bidrager med både farve og dybde til den ranke Sangiovese.
En gammel drøm hos Robert Mondavi, om at lave vin i sit fædreland, blev opfyldt for Mondavi i et joint-venture mellem Robert Mondavi og familien Frescobaldi. I Montalcino fandt de den perfekte beliggenhed til Tenuta Luce della Vite. På de 11 ha, hvor undergrunden har et højt indhold af kalk, sand og ler, har vinstokkene[...]
En af de helt ikoniske vine fra Chianti-regionen, her Montesodi i den store årgang 2015 Castello Di Nipozzano Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den[...]
Pèppoli skal ses som et udtryk for Chanti Classicos frugtige dufte og aromaer. Ejendommen ligger fem kilometer nordøst for Tenuta Tignanello og strækker sig over 100 hektarer, hvoraf de 50 er beplantet med vinstokke. Her produceres Peppoli Chianti Classico DOCG.
Meget seriøs Rose fra Antinori's super-ejendom i Bolgheri
ALT SMAGER BARE BEDRE PÅ MAGNUM OG BESTEMT OGSÅ TIGNANELLO
96 POINTS ROBERT PARKER 95+ ANTONIO GALLONI
Klassisk, smuk rubinrød farve, som intenst stråler i glasset. En opadstigende aroma af kvæder og blommer, krydderier, laurbær, hvid peber og kakao foldes elegant sammen med mynte og eukalyptus og lokker dig til at smage. Når du gør det, vil du opleve en blød, men levende vin, fuld af smag, der bringer vinens frugtige og krydrede karakter frem. En lang eftersmag følger, og efterlader dig med de sidste smagfulde indtryk, kombineret med små hint af balsamico
Et skønt Toscana-blend med flot dybde og personlighed
Flydende rav - smuk sødme og flot intensitet
Dessertvin fra øverste hylde
92 Point - James Suckling 91 Point - Robert Parker KANON CHIANTI CLASSICO RISERVA PÅ 100% SANGIOVESE
2016 Vigna Misciano er ægte Toscansk vinøs storhed. Ren Sangiovese, på niveau med stor Brunello!
FLOT BRUNELLO I MAGNUM, LEVERES I LÆKKER LUKKET ORG. TRÆKASSE.
FLOT MAGNUM DER KOMMER I TRÆKASSE
Spørgsmål og svar
Hvad er Toscana og hvor ligger det?
Toscana er et af Italiens mest berømte vinområder, og det ligger i det centrale Italien.
Hvilke druer anvendes til at lave rødvin fra Toscana?
De mest almindelige druer, der anvendes til at lave rødvin fra Toscana, er sangiovese, canaiolo og cabernet sauvignon.
Hvad er Chianti og hvilke typer findes der?
Chianti er en unik og smagfuld rødvin fra Toscana, der er fremstillet af sangiovese druer. Der findes en række forskellige typer af Chianti, fra den simple Chianti Classico til den eksklusive Chianti Riserva.
Hvad er typiske smagsnoter i rødvin fra Toscana?
Typiske smagsnoter i rødvin fra Toscana er tørrede frugter, krydderier og en let røget undertone.
Hvordan opbevarer man rødvin fra Toscana?
Rødvin fra Toscana bør opbevares ved en temperatur på omkring 15-18 grader Celsius i en mørk og kølig kælder eller vinkøleskab. Flasken bør ligge på siden for at holde proppen fugtig, så den ikke tørrer ud.