VED KØB AF HELE 6.STK KASSER KUN 89,-
Gambero Rosso
95 Points Galloni 95 Points Wine Enthusiast 96 Points Robert Parker
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo. G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.Aldo har siden sin overtagelse af[...]
Aromatisk og intens hvidvin fra Piemonte, med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
Skøn Nebbiolo med duft af roser, røde bær og violer. I smagen har vinen høje tanniner, høj syre og en flot frugtrig profil. En yderst klassisk Nebbiolo fra Vajra
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate, røde frugter samt mere krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber.
En del af vinene fra parcellerne i Barolo udvælges slutteligt til Viettis Barolo Castiglione, mens resten umiddelbart inden aftapning sammenstikkes i store ståltanke med vinene fra parcellerne i Barbaresco, hvilket dermed bliver til Perbacco.
Mompertone er leveringsdygtig i en klassisk, smuk og dybt rubinrød farve med flotte violette nuancer. Aromaen bugner frugtagtige aromaer af blommer og kirsebær, der fletter fingre med hint af af violer, krydderier og kaffe. Vinen fylder hele munden, er skønt rig på fyldige, bløde tanniner og efterlader dig med en lang og elegant eftersmag.
Umiddelbart virker Moscato d’Asti som en let sorgløs vin, man som vindrikker kan nyde i de varme sommermåneder uden større tanke på kvalitet, terroir eller pris. Dette på trods af, at druerne dyrkes efter et meget veldefineret regelsæt, hvor druedyrkernes arbejde er strengere reguleret, end det er gældende for f.eks. druedyrkerne i Champagne.Druerne til Moscato[...]
BEMÆRK MAGNUM Alt smager bedre på magnum :-) 94 Points Vinous
Nervis Gattinara er en vin af stor værdighed og sammensathed, der på smukkeste vis udtrykker Nebbiolos kvaliteter, individueret af de unikke dyrkningshabitater ved Monte Rosa. Det er også værd at bemærke, at de lokale biotyper af Nebbiolo, der her kaldes Spanna, er anderledes end dem fra Langhe. Forskellene til trods så er der et stort slægtsskab mellem
vinene fra de to områder, men måske bemærkes en
større kølighed i frugten, og en karakter, med, i mangel af et bedre udtryk, større ”mineralitet” og som eksemplificeret i denne stilfulde Gattinara, en note, der
genkalder jordbær nedsunket i jern.
Vajra-familiens vine bliver bare bedre og bedre, og de nærmer sig den ultimative top af Piemonte! G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er[...]
Roberto Voerzio – La Morra, Piemonte. Dolcetto d’Alba Priavino er fremstillet første gang i 1987 og kommer fra en 1,4 ha stor mark i Annunziata i La Morra. Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syreindhold smager udtalt sødmefulde, mens en anden forklaring er, at navnet er afledt af[...]
Brachetto-druen er en af de lidt mindre kendte druer, som kommer fra Piemonte. Den er eminent i produktionen af meget aromatiske, sødmefulde rødvine med noter af blomster og frugt. Sådan er Brachetto d'Acqui, hvor du vil kunne finde strejf af rabarber og jordbær, friskhed og en god portion sødme samt lette løftede bobler i en skøn mundfuld
Efter ankomsten til kælderen blev druerne afstilket og knust. Maceration på drueskallerne skete over en periode på omtrent 10 dage ved en maksimumtemperatur på 30 grader. Malolaktisk gæring var færdig før vinteren var forbi. Vinen blev lagret på egetræsfade i minimum 12 måneder og derefter i en periode på flaske.