Cognac – Armagnac
Hos Kokkens Vinhus der elsker vi Cognac – vi har året rundt et stort udvalg af skønne produkter med højt niveau fra producenter som Daniel Bouju, Jean Fillioux, ABK6 og selveste Tesseron.
På Armagnac-siden har vi ligeledes noget af det bedste på markedet med producnter som Chateau de laubade og Chateau Laballe
BODEGA SPINOLA Brandy Ximenez Spinola Battonage: DRUERNE HÅNDAFKLIPPES I HELE KLASER OG OG BLIVER LAGT PÅ NET, NEDE PÅ JORDEN! Udsættelse for solen dehydrerer langsomt og gradvist hvert vindruebær, fordamper vandet og koncentrerer den naturlige fruktose. Der opnås kun 200 liter most for hvert ton friske druer, gæret på franske egetræsfade. Spinola bremser derefter processen[...]
NYHED ANBEFALET SOM ÅRETS BEDSTE BRANDY !
SINGLE CASK KUN I KOKKENS VINHUS
EGEN AFTAPNING - KOMMER SNART ! ( Medio November)
Begrænset antal
ANBEFALET SOM ÅRETS BEDSTE BRANDY !
SINGLE CASK KUN I KOKKENS VINHUS
EGEN AFTAPNING
Begrænset antal
Maxime Trijol Cognac. En helt unik gammel aftapning af Petite Champagne cognac fra høståret 1968. Enkeltfadsaftapninger en sjældenhed at se fra Cognacregionen, da det – på grund af lovgivningen – er en meget besværligt proces for producenterne. 1968 Petite Champagne – Cask no. 231.232 – aftappet 26.06.2008 Der er kun blevet 1.050 flasker af denne[...]
Det er en meget kraftfuld oplevelse med en lang dvælende eftersmag.
Cognac Prince de Polignac. Polignac XO Royal er en blanding af eaux-de-vie fra de absolut bedste områder med en minimumsalder på 25 år. Det giver en cognac med masser af saft og kraft, og ikke mindst kompleksitet. Royal navnet har den fået – dels fordi den serveres i kongehuset og dels fordi smagen og duften[...]
Køb Tesseron XO Legende Cognac med hurtig levering her.
Køb Tesseron XO Passion til en fair pris med hurtig levering her.
Et BRAG af en XO Cognac! Dyg, mørk og intens smagende! WOW!
Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!
Daniel Bouju, der ligger i St. Preuil tæt ved Ségonzac, den allerfineste kommune i Grande Champagne, er i dag uden tvivl en af Cognac-områdets fornemmeste producenter. Med i alt 20 ha vinmarker hører huset blandt de mindre familiefirmaer i Cognac. Dette gør dog ikke Daniel Bouju mindre interessant, tværtimod, talemåden, “småt er godt”, holder så[...]
Daniel Bouju's Pineau des Charentes Vieux er lavet på en blanding af druesaft og Grande Champagne Cognac, der har lagret på Limousin-fade.
Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille, krydderier og rund frugt.
En god pæn smag, der har en god længde for en 12 år gammel cognac.
Talemåden, ''småt er godt'', holder så sandelig stik
Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke aggressiv i hverken duft eller smag.
Mørkfarvet cognac, der nærmest ligner en 50 år gammel cognac.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype.
Meget mørkerød cognac, der har fået lov at lagre 25 år på nye limousin-egetræsfade. Du får en blød og meget behagelig aroma med noter af frugt, nelliker, svesker og kanel. Smagen er ligeledes blød og rund med flere præg af muskatnød, nødder og tørrede frugter.
Meget lækker og delikat Grande Champagne med noter af forårsblomster, syren, jasmin, moden frugt, banan, melon, tørret frugt, rosiner og valnød. Lang finish med krydrede noter og anis. Kan fint kombineres med mad fra Provence, Italien, Indien eller Mexico.
Perfekt afbalanceret og kompleks Grande Champagne. Livlig cognac med masser af florale noter, abrikos, Reine Claude, grape og mandel. Hvis man skulle servere mad til, kunne det være toast og røget laks, foie gras eller blåskimmeloste. La Pouyade er også en favorit blandt mange whisky Connaisseurs.
Lys og behagelig frisk Grande Champagne Cognac med noter af blomster, lime og citrusskal.
Blomsterrig duft – forårsblomster, havtorn, vilde roser og acacia – med lette noter af hvide ferskner og nektariner. Et strejf af lilla bolcher. Lækker og livlig smag med noter af passionsfrugt, citrontærte og tørrede abrikoser. Lang afslutning med elementer af søde krydderier som koriander og kardemomme. I ét ord – elegant!
Jean Fillioux Cognac er et familieejet hus, etableret i 1880. Huset og dets 25 ha vinmarker ligger i det bedste af det bedste område for cognac, nemlig Grande Champagne. La Pouyade, som er navnet på Jean Filliouxs residens, ligger midt i den “Gyldne Trekant” mellem Verriéres, Angeac-Champagne og Juillac-Le Coq ligger. I dag er det Pascal[...]
Jean Fillioux XO "Kokkens Vinhus" 2017 Edition -
En eksplosion af aroma og smag "kogt" ned i et enkelt glas
Hvis du ligesom os I Kokkens Vinhus, har hang til lys, aromatisk og super elegant Cognac – så er Jean Fillioux din nye bedste ven! Jean Fillioux Jean Fillioux Cognac er et familieejet hus, etableret i 1880. Huset og dets 25 ha vinmarker ligger i det bedste af det bedste område for cognac, nemlig Grande[...]
DEN FINESTE OG MEST ELEGANTE GRANDE CHAMPAGNE COGNAC
Elegant cognac produceret for at fejre, at Cellar Master Christophe Filloux tog over for sin far efter 12 års træning. Og det er en smuk cognac. Forholdsvis rustik og meget aromatisk. En kraftfuld cognac med en dejlig lang, kompleks og blød eftersmag. Jean Fillioux Cognac blev grundlagt i 1880, og husets 25 hektarer vinmarker ligger[...]
Laubade Hors D´Age hâteau de Laubaude har siden begyndelsen af det 18. århundrede lavet armagnac af højeste kvalitet og fik da også allerede i 1855 status af Château Appellation Contrôlée. Desværre fulgte herefter en lang nedgangsperiode, hvor både armagnac og slot blev forsømt. Jean-Jacques Lesgourgues købte det forfaldne slot i 1974 med den klare vision[...]
Laubade Armagnac er kåret til Spirit of the Year 2020 af La Revue du Vin de France
Lot nr. 29 bliver kaldt juvelen er Tesserons kollektion af helt unikke cognacs. Nogle af verdens absolut fineste, dyreste og mest sjældne flasker. I denne skønhed af en flaske bruges primært vine fra 1920'erne, men også med 30% helt tilbage fra 1905 og 1906. Det kan næsten ikke blive mere sjældent. En flaske, som er blevet kælet for i generationer. Det inkluderer også druerne Colombard og Folle Blanche, som i dag er sjældent i uhørt grad. Det bliver med andre ord så unikt, som det kan blive.
Meget mørk cognac, som eksploderer i en meget kompleks aroma. Aromaen udvikler sig forrygende i glasset og lader nye dufte skylle ind over dig igen og igen med indtryk af cedertræ og tørret frugt. Man mærker tydedeligt, at her er tale om en ældre skønhed, hvor præg af figner, blommer, figner, vanilje og chokolade gør sig til.
Cognac Tesseron er uden diskussion det ultimative Cognac-hus. Selv om den amerikanske "vinguru", Robert Parker, normalt ikke beskæftiger sig så meget med spiritus, er han i den grad faldet for husets produkter og ikke mindst Lot nr. 29, som han har givet de sjældne, men meget eftertragtede 100 points!
Fantastisk balance mellem styrke og elegance. Næsen betages af en aroma af blomster, chokolade, honning, figner, blommer, eksotisk frugt, egetræ og mokka. Samtidig får den et umiskendeligt, svært beskrivebart præg af gammel verdensklassecognac. Det er vildt, nærmest dekadent. De samme indtryk går igen på tungen i sublim elegance. Stadig levende og frisk, enormt balanceret og kompleks.
Årsagen til det verdenskendte spanske vinhus’ store Brandy-succes er, dels at Torres udelukkende bruger lokale catalanske druesorter, dels at grundvinen lagres på egefade før destillation. Når vinen er destilleret, indgår den i et meget gammelt solerasystem, hvorfra de enkelte brandytyper blandes.
I 1820 begyndte mester destillatøren Giovanni Buton at fremstille Brandy i Bologna. Og i dag producerer virksomheden Italiens bedst sælgende spiritus, Vecchia Romagna.
Tre Botti Riserva er blended brandy fra 3 forskellige fade. Slovensk Eg, barriques fra Frankrig og ex-rødvins fade fra regionen, Emilia Romagna.
Blød og rund med noter af tørret frugt, vanilje og blommer - perfekt til at afslutte en middag eller til brug i cocktails.
Super smuk flaske der kommer i flot gavekarton
Cognac er en druebrændevin fra området omkring byen Cognac i Vestfrankrig. Betegnelsen er en beskyttet titel, hvilket betyder, at druebrændevine uden for Cognac-distriktet ikke må bruge navnet! Det er en betegnelse som der beskyttes af lov og med liv og sjæl fra producenterne i Cognac
I stedet bruges eksempelvis betegnelsen brandy, en forkortelse af brandy wine, der kommer fra det hollandske brandewijn, og eau-de-vie (”Livets vand”, fra latin: aqau vitae), som også bruges som en mere generel betegnelse for destilleret spiritus i hele verden, og specielt i Spanien.
Fremstillingen af Cognac sker ved at destillere hvidvin, oftest af druen Ugni Blanc over to omgange, hvorefter destillatet lagres på fad (eg fra Limousin eller Tronçais). Druebrændevinen skal som minimum lagres i 2 år for at kunne kalde sig Cognac. Omvendt, kan brandy nøjes med at lagre i mellem et halvt til et helt år.
Til at holde styr på alderen/lagringstiden af Cognac, bruges dét der hedder Comptes-systemet, hvorved Cognac'ens alder regnes fra den førstkommende 1. april efter Cognac'en er blevet destilleret. Den reelle lagringstid er således som minimum en smule længere, end den lagringstid der er angivet på Cognac-flasken
Armagnac er faktisk Frankrigs ældste druebrændevin. Produceret i AOC i Gascogne mellem Bordeaux og Pyrenæerne ved destillation af neutral hvidvin. Produktionen er blot en brøkdel af hvad der laves i Cognac
Området er som Cognac opdelt i Crus, bedst er Bas-Armagnac (meget sandet jord), fulgt af Ténareze og Haut -Armagnac. Vigtigste drue er Ugni Blanc og Colombard -som i Cognac- men også Baco. Det er tilladt at anføre druetypen på Armagnac'en. Traditionelt destilleres hvidvinen kun én gang, modsat 2 gange til Cognac og Malt Whisky.
Men til gengæld destilleres Armagnac kun til 54-56 pct alkohol , modsat 70-75 pct for Cognac. Det betyder, at Armagnac har et større antal smagsstoffer og kan have en fyldigere smag og rig, krydret bouquet end den finere, men i reglen lettere Cognac. Armagnac lagres i egefade og kravene er de samme som for Cognac