ITALIENSK VIN
Støvelandet er og bliver hele Danmarks farvorit-vinland nummer 1! Og med den kæmpe vifte af gode varianter der produceres indenfor bobler/ mousserende, Hvidvin, Rose, Dessertvin og ikke mindst rødvin, så kan man sagtens forstå det.
Man kan gå på opdagelse i Proseccoer med skøn frugt og bred apeal. I Norditalien finder man perler som Barberesco og Barolo, Barbera d’Asti, Langhe Nebbiolo, og et bred vifte af smukke aromatiske hvide i alperne. I Veneto regerer Valpolicella-vinene med Ripasso og Amarone på toppen samt den søde Reciotto. I Toscana er Sangiovese kongen i Chianti og Brunello di Montalcino, men de franske sorter Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah har gjort sit indryk. Supertoscaner-kategorien boomer som aldrig før.
Ned igennem hele landet laves der utroli meget skøn vin på både kendte og helt ukendte druer og kun en lille brøkdel er tilgængelige på det danske marked.
I hælen kommer de frugt-svulstige Primitivo-vine der rammer mange danskere lige i hjertet med sødmefuld frugt og god høj alkohol.
Hoppen men et nyt til Sicilien finder man de energi-rige vine fra Etna’s skråninger og lige for foden af bjerget laver danske Peter Vinding-Diers skønne vine på hans smukke grund Montecarrubo primært på Syrah.
Mange ej nævnt men ingen glemt – Italien er og bliver en mastrodont i vinverdenen, og med god ret!
Exceptionel aromatisk kompleksitet med noter af moden, rød frugt, især kirsebær, jordbær og brombær, som ledsages af violer, roser, ristet kaffe og kakaopulver. Vinen er livlig og fyldig med krydrede noter af peber og lakrids, der smelter sammen med behagelige fornemmelser af aromatiske urter i en frisk, lang afslutning.
- James Suckling Robert Parker Wine Spectator
- En elegant stil, med ren jordbær og hindbær smag. Indeholder blink af vild rosmarin og salvie med en jordagtig accent. Leverer støvede tanniner, som skal integreres med endnu et år eller to med lagring.
Denne livlige vin har den perfekte balance mellem sødme og friskhed.
Aromaer af akacie med strejf af salvie, rosmarin og moskus fører til en frugtagtig gane med noter af grønt æble, fersken og abrikos.
Her får du en frisk, ungdommelig Chianti Classico med et væld af aromaer af kirsebær, røde bær og et elegant, mineralsk touch. Vinen er livlig og intens i smagen og slutter af med en indsmigrende, balsamisk finish
En viol- og irisduftende, primærfrugtig og saftig Dolcetto, der er i tæt kontakt med druematerialet og som i mundhulen viser sin forbilledligt velafstemte struktur.
Serveret i et elegant glas fyldt med is og en skive citron som en smuk finish, er Limoncello Spritz mere end bare en drink - det er en invitation til at omfavne livets lysere øjeblikke og nyde hver sip med glæde og tilfredshed. Så løft dit glas og skål for solskinsdage og uforglemmelige øjeblikke med Limoncello Spritz i hånden. Buon divertimento!
Limoncello nydes bedst iskoldt som en aperitif eller en digestif. Server den direkte fra fryseren i små iskolde glas for at fremhæve dens forfriskende citrusaromaer. Det er også en populær ingrediens i cocktails eller som en ingrediens i desserter.
Oltre Piano Primitivo fra Puglia er en robust og kraftfuld rødvin, der byder på aromaer af modne bær, krydderier og et hint af chokolade. Vinen afspejler det varme og solbeskinnede klima i regionen.
En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 65 g./l.), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har Anna også en god lethed og friskhed. Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler
Dyb og smuk rubinrød farve i glasset med intense indtryk af mørk og moden frugt - ikke mindst solbær, der glider perfekt sammen med behagelige præg af tørrede blomster, lavendel, hvid peber, balsamico, mynte, eukalyptus og krydderier. Læg hertil sødmefulde, men velintegrerede noter af hvid chokolade, tørret frugt og candyfloss. Super blød og cremet på tungen med bløde tanniner og en ekstremt elegant og vedvarende eftersmag, der forlader dig med indtryk af lakrids, blomster og fine, krydrede nuancer. Verdensklassevin.
Angiol D’Or er ”Parmasansk” for ”Angelo D’Oro” (Den Gyldne Engel), som statuen, der sidder på toppen af katedralen i Parma. Vinen er produceret på primært Lambrusco Maestri og en lille smule Cabernet Sauvignon (står ikke på etiketten). Der må max. være 15 % andre end regionale sorter i vinen.
Brunello di Montalcino fra Caparzo Vinen er lavet på Brunello-druer(Sangiovese) som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo (8 ha.) mod nord, La Caduta (7 ha.) mod vest, Il Cassero (6 ha.) mod syd og San Piero-Caselle (2 ha.) mod øst. Denne kombination giver mulighed for at opnå den helt rigtige balance alt efter årgang. Vinen[...]
v/ 6fl KUN 249,- pr fl
Ægte Brunello til SUPER PRIS!Fremragende Chilensk "Bdx" blend på økologisk dyrkede Cab. Franc, Cab. Sauvignon og Carmenere Druer, virkeligt et BRAG af en vin til prisen!
Intens, strågul farve i glasset med en let nuance af roser. Intens aroma, fyldig og frugtig, med en fremragende vedholdenhed. Tør, fløjlsblød og fyldig.
Raffineret aroma af lakrids, markblomster og tobak. På paletten balsamisk, klassisk med samme florale referencer som i duften. Meget klassisk vin med tydelig nebbiolo-identitet, med et langt udviklings- og gemmepotentiale.
Fantastisk smagsfuld likør af solmodne sardinske Appelsiner! Nyd den iskold som Du vil gøre med Limoncello og den kan ligeledes anvendes i en Spritz! Kunne blive sommerens helt store Hit!
Fidora – Veneto, Italien. Pinot Grigio-druerne til denne vin hentes på ejendommen Civranetta, hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Det var benediktinermunke, som i det 14. årh. omdannede en del af skoven til landbrug. Fidora omdannede dyrkningen på de 80 ha. vinmarker til økologi i 1974 og senere til biodynamik. De[...]
Vinen er produceret på 100 % Susumaniello, en lokal drue fra Salento, i det sydlige Italien. En drue som nok ikke mange kender til, men den er bestemt bekendtskabet værd! Varm og fløjlsagtig smag, med en hel kropsstruktur, rubinrød til violet farvet kant. Intense og vedholdende aromaer med hints af vanilje og moden frugt.
Vinen er lavet på Glera druen ( Før kaldt Prosecco ) og er gæret 2 gange, ligesom Champagne, men 2 gæring er forgået på tank, så stilen er en helt anden, mere venlig, blødere bobler og trykket i flasken også mindre.
Vores Prosecco DOC Treviso Frizzante er lavet af druer høstet fra vores vinmarker, som ligger på foden af bakkerne, der omgiver den middelalderlige by Asolo (den såkaldte “Colli Asolani”, gennemsnitlig højde: 15 over havets overflade). Disse vinmarker har god sol eksponering og drage fordel af den milde, tempereret klima området. Jordens sammensætning er en afbalanceret kombination ler og sand. Pale[...]
Varm og fløjlsagtig smag, tilpas med sødme, har friskhed i frugten og har en fin krydret note. En vin i harmoni!
Langhe Nebbiolo: Lys rød farve. Duften er frisk og frugtig med noter af vilde bær. På ganen er tanninerne fløjlsbløde, harmoniske og afbalancerede
Fuldblods-Ripasso fra legendariske Brigaldara. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.
ITALIENS STØRSTE OG BEDSTE HVIDVIN
-
97 POINT James SucklingTOP 100 WINES OF ITALY 2023
Concerto er vin med power og finesse. En maskulin og flot vin, rig på mørk bærfrugt, smidig, saftig og struktureret. Cabernet træder flot frem og uniformerer Sangioveses syre og kirsebærfrugt. Med lidt tid i glasset udvikles flotte nuancer af underskov i denne velskabte og markante rødvin.
Vinen er et sammenstik af druer fra 120 forskellige parceller og 7 vinmarker, der ligger både spredt og sammenhængende hen over landskabets forskellige jordbundstyper og mikroklimatiske forhold i hjertet af Chianti Classico. Vinen består af 90% Sangiovese, 5% Malvasia Nera og 5% Colorino. Et meget klassisk blend hvor de to støttedruer bidrager med både farve og dybde til den ranke Sangiovese.
i 2004 opdagede man at Freisa druen var den nærmeste slægtning til Piemonte's mest berømte drue, Nebbiolo. Den kan også på mange områder minde om den, men er alligevel helt sin egen og et Must try, hvis man elsker vin fra Piemonte.
TOSCANA MØDER BORDEAUX! En elegant aroma af Cabernet Sauvignon med præg af sorte kirsebær, grøn peber, tobak og cedertræ. Masser af saftig fylde på tungen, masser af mørke bær i en virkelig behagelig oplevelse helt uden skarpe kanter. Raffineret med fint vævede tanniner og meget en maget lang eftersmag.
En gammel drøm hos Robert Mondavi, om at lave vin i sit fædreland, blev opfyldt for Mondavi i et joint-venture mellem Robert Mondavi og familien Frescobaldi. I Montalcino fandt de den perfekte beliggenhed til Tenuta Luce della Vite. På de 11 ha, hvor undergrunden har et højt indhold af kalk, sand og ler, har vinstokkene[...]
Køb Mascarello Barbera d*Alba 2020, Barolo til en fair pris med hurtig levering her.
Vi elsker Italiens vin i Kokkens Vinhus
Og med verdensklasse-producenter som Antinori, Frescobaldi, Montesodi, Pian Delle Vigne, Luce, G.D. Vajra, Radici, Prunotto, Brigaldara, Ville Rizzardi, Terre Nere, Vinding-Diers, Cos, Nervi, Spinetta, Marcarini og Voerzio, så kan der dækkes et hvert behov.
Italien er primært kendt og elsked for landets mange gode rødvine, og med god ret - en klassisk Ripasso fra Brigaldara kan virkelig noget med tung og intens mad. En tør og struktureret Barolo fra G.D. Vajra er et match made in heaven med en god steak og en Toscansk Brunello fra Frescobaldi er et skønt match med en trøffel-pasta.
De lidt lettere Chianti-vine er de perfekte ledsagere til lette pastaretter og kommer der tomat på siden kan Barbera fra Marcarini ej undværes
Når det skal boble lidt ekstra er Proseccoerne fra Bedin din bedste ven - Solo som en skøn frugtrig aperetif eller mixet med Aperol til en Spritz - her kan man fx. opgradere med Silvio Cartas skønne Aspide lavet på skøn frugt fra Sardinien.
På den søde side kan de mousserende Asti'er være intet mindre en skønne, så fremt de er lavet ordnligt som fx. Prunottos udgave er det. I toscana hedder den søde perle Vino Santo og her laver Antinori en skøn variant - nærmest flydende honnnig og helt fantastisk.
I Veneto er Reciotto, den helt søde udgave af amaronen det perfekte ledsager til en god chokoladedessert eller tiramisu - her laver Brigaldara en variant der er helt i top