Verdens Bedste Drue ?

Pinot Noir

  • Verdens bedste Drue?

Pinot Noir druen har mange fans rundt omkring i verden og der er nok ligeså mange som ikke forstår den. En lys, let vin som ikke smager af ret meget vil de påstår, hvor fans af druen vil  påstår det stik modsatte, at denne fantastiske drue frembringer de mest elegante, slanke, feminine vine man kan ønske sig. Faktum er, at det er en FANTASTISK drue, hvis den med rette behandles rigtigt og har klimaet med sig, for en Pinot der vokser i et for varmt klima og ikke behandles med den rette portion Kærlighed, bliver store, voldsomme, overkogte og ja, smager på ingen måde at de elegante, lysfrugtede Pinot’er, som mange af os elsker.

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/chorey-les-beaune-aop-2016-joseph-drouhin-kopier/

Druen har sit oprindelse i Frankrig og er om nogen Synonym med Bourgogne, vindistriktet der ligger mellem Dijon i nord og Lyon i syd. Bourgogne udgøres af 7 områder, som starter med Chablis helt i nordm, ligger faktisk tættere på Champagne regionen end på selve Bourgogne , til Beaujolais i syd. Men det er især på den gyldne skråning ( Cote D’Or ) at Pinot Noir druen skaber mirakler og især Cote de Nuits, det er her mange af verdens bedsate, største og dyreste! Rødvine på Pinot Noir bliver lavet. Her er klimaet, jordbunden og forholdene de helt rigtige… og så alligevel ikke helt, for Bourgogne er et rigtig svært sted at dyrke vin! Vintrene er bidende kolde og somrene stegende hede, hvilket ikke ligefrem er de helt optimale forhold for en sart drue som Pinot Noit er og så skal der også næves at Bourgogne stprt set årligt rammes af hård frost i løbet af forået, ligesom det heller ikke, desværre, er ualmindeligt at de rammes af voldsommme haglstorme, som vi desværre har set, har ødelagt høsten for mange vinbønder.

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/bourgogne-rouge-2017-bernard-moreau/
Men når alt så spiller, vejret arter sig på den helt optimale måde, det regner på de rigtige tidspunkter, solen skinner tilpas meget, så er det magien opstår og druerne opnår den optimale modenhed, så er det vi ser de helt særlige egenskaber som Pinot Noit fra Bourgogne kan og derfor at vinene har så mange fans verden over, problemet med mange af disse vine er Udbud og Efterspørgsel, derfor vi ofte ser sky høje priser, på vine som laves i et stærkt begrænset antal. Og det er jo et eller andet sted vildt, når man tænker på at vindyrkning er et landbrug, ligesom ja, dyrkning af Kornsorter, kartofler og meget andet, men vin har der altid været noget romantisk, noget lækkert over og derfor har vin opnået den status den har i dag.

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/joseph-drouhin-chambolle-musigny-les-amoureuses-2015/

Pinot Noir er heldigvis mere end Frankrig og Bourgogne og med dygtighed, de rigtige redskaber og et klima, som har hjulpet til, så er der efterhånden mange steder rundt omrkring i den store vinverden, som kan lave vine på Pinot Noir, som måske ikke slår de største Bourgogne vine, men så i hverfald kommer  meget tæt på og så til priser der er væsentligt lavere!

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/2018-pinot-noir-aconcagua-costa-vina-errazuriz/

Både i Tyskland, Østrig, Chile, Argentina, Californien, Australien, New Zealand, laves der nogle fantastiske vine på Pinot Noir Druen, hvor man har fået den fornødne ekspertise og kyndig hjælp og vejledning fra nogle af Bourgognes bedste producenter, til at tøjle den svære Pinot-drue.

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/kistler-pinot-noir-russian-river-2017/
Så ja, der laves Pinot Noir vinene af udsøgt kvalitet andre steder end i Bourgogne, hvor de forskellige områders Terroir kommer til udtryk og druen viser sit sande jeg og karakter.
Men, når en Bourgogne spiller og viser sit fulde potentiale, så er der ikke ret mange andre Pinot’er som kan følge med….!
Så hvis du spørger Undertegnede om Pinot Noir er verdens bedste Drue,  så må svaret være et Stort Rungende JA!. Har haft nogle uforglemmelige Vin-øjeblikke med denne drue, dog også blevet kraftigt skuffet. Men den kan bare et eller andet, som man forelsker dig i!
… Det skulle lige være en særlig drue fra Nordvest Italien, som måske når den til sokkeholderne ( Nebbiolo ).

En afkølet Pinot er desuden faktastisk at nyde til de mange skønne forårs og sommer aftener som vi helt sikkert får!

https://www.kokkensvinhus.dk/shop/pinot-noir-11th-hour-cellars-nv/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *