age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Château Lafite Rothschild 2001 1.Cru Paulliac

På lager

6.999,00 kr
96 POINTS ROBERT PARKER

96 WINE SPECTATOR
Produktbeskrivelse
Efter Eric de Rothshild i 1994 tog lidt af en chance og forfremmede den stort set ukendte Charles Chevallier til manager efter han bare havde øvet sig et par år på Château Rieussec i Sauternes, har Lafite fået et smukt og længe ventet comeback. Charles Chevallier fik næsten ubegrænsede beføjelser, og Eric de Rothshild indvilligede i massive investeringer med det resultat, at Lafite nu igen producere en af denne verdens HELT store vine.

Ch. Lafite Rothschild er et af de mest berømte vinslotte i verden. Vinene fra Ch. Lafite Rothschild er altid i verdensklasse, ofte kendetegnet ved at være knap så kraftige, men mere elegante end de to andre 1. Cru'er i Pauillac Latour og Mouton Rothschild.

Hemmeligheden bag vinens storhed findes i flere forhold: først de eminente jordbundsforhold, der næst den utrolige sans for detaljerne i vinmarkerne - vinstokkenes høje gennemsnitsalder og det lave høstudbytte. Og endelig den strenge udvælgelse af cuvéerne til blanding af Grand vin. Alt sammen bidragende til Lafite's finesse, intensitet og harmoni. En Lafite er en vinoplevelse som enhver vinentusiast ikke må være foruden i sit liv

Vinene fra de forskellige parceller og druer gærer hver for sig i Lafite’s 66 sammenbragte gæringstanke (29 træfade, 20 rustfri ståltanke og 17 cementtanke), og modner herefter 20 måneder på 100% nye fade (hovedsageligt bygget af egne bødkere) i den imponerende cirkelrunde fadkælder ved siden af slottet. Vinen klares på traditionel vis og modtager en ganske let filtrering i forbindelse med aftapningen. Endelig forsynes flaskerne inden afskibningen for at forebygge svindel med en alfanumerisk kode der ikke kan forfalskes.
2001 består af 86.5% Cabernet Sauvignon 13.5% Merlot


BEMÆRK - SÆLGES KUN i 6 STK