age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Domaine Masson-Blondelet Pouilly-Fumé "Villa Paulus" 2016

Ikke på lager

189,00 kr
Produktbeskrivelse
Pouilly Fumé ligger umiddelbart overfor Sancerre, og området har været opdyrket siden romertiden. Der dyrkes udelukkende hvidvin i distriktet, og det er primært Sauvignon Blanc, der anvendes. Området dækker samlet et areal på 650 ha, og undergrunden er en blanding af kalk og små flintesten. Netop terroiren, og specielt undergrunden, bidrager til nuancerne i vinen, og flintesten er meget tydelig i vinen, hvor den spiller sammen med friske stikkelsbær, pærer og æbler.

Besøger man nogle af de klassiske producenter, vidner gamle flasker på hylden om vinenes evne til at ældes. Lokker man også producenten til at åbne en af disse flasker, vil man ligeledes finde ud af, at det så absolut er en smagssag, om vinen bliver bedre af det.

Domaine Masson-Blondelet er et af Loires mange små
familiedomainer. Domainet blev grundlagt i 1970 af familien Masson-Blondelet, der gennem 5 generationer havde beskæftiget sig med vindyrkning.
Ejendommen er i dag på 16 ha og opdelt i hele 40 forskellige parceller, hvilket kan give familien visse
besværligheder i den daglige plejning af markerne. Men samtidig er det også en kæmpe fordel, når distriktet bliver ramt af uvejr, da det kun sjældent rammer alle parceller på én gang.

Villa Paulus kommer fra en lille parcel på 3,5 ha, hvor vinstokkene har en gennemsnitalder på 35 år. Jordbunden er klassisk for Pouilly-Fumé med masser af ler og fossiler af østersskaller, hvilket tilbringer vinen en let tone af mineraler. Gæring og lagring foregår udelukkende på ståltanke for at bevare den stilrene frugtsmag og den præcise syrestruktur.