age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Auchentoshan 1999 - 46% 9 YO Galore

På lager

499,00 kr
Produktbeskrivelse

I denne serie aftappes yngre Single Malt whiskies. I Duncan Taylor terminologi er alle whiskies under 20 år yngre whiskies! Whiskyen reduceres til 46% alkoholstyrke og aftapningen foretages uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. I enkelte tilfælde udvælges fade, som tappes ved fuld fadstyrke. Whisky Galore-serien aftappes til ære for den populære fortælling om hvordan en gruppe skotske øboere i 1941 angreb et grundstødt skib, tømte det for 24.000 kasser whisky, og fik det til at forlise.
Denne unge aftapning fra Lavlandsdestilleriet Auchentoshan, er en lækker blød, rund, tør og mild maltwhisky, der egner sig godt som en god aperitif før aftensmaden.

Auchentoshan - Lowland
Etableringsår: 1823
Ejer: Morrison Bowmore/Suntory (Er i produktion)
Produktionskapacitet: 1,7 mio. liter om året
Bliver til Maltwhisky: Ikke oplyst
Auchentoshan er et af de få tilbageværende destillerier i Lowland. Det er også et af de meget få destillerier, der foretager trippeldestillation. En destilleringsmetode, der ofte fejlagtigt opfattes som et kendetegn for malts fra Lowland. Men hvorom alt er, så bruges denne metode stadigvæk på Auchentoshan. Destilleriet, der ligger lige uden for Glasgow, blev officielt etableret og fik dermed licens i 1823, men destillering på stedet kan meget vel være sket noget før - dog uden licens.
I 1941 ødelægges Auchentoshen totalt, da destilleriet rammes af tyske bomber under en "blizt" som foregik i dagene 13. og 14. marts 1941. Der droppes op mod 200.000 bomber i området, og mere end 4.000 bygninger ødelægges, herunder Auchentoshan, der først genopbygges igen i 1948.
I dag ejes Auchentoshan af japanske Suntory, der ligeledes ejer Bowmore på Islay og Glengarioch i højlandet.