Baladin Nöel Orange & Cacao 8,5%
99,00 Kr.
Baladin’s Nöel edition 2023 er brygget med Appelsinskal og Criollo Kakao.
Ikke på lager
Årets julebryg fra Baladin bryggeriet i Piemonte.
Vægt | 1500 g |
---|
Relaterede varer
Gian Lucas Nebbiolo d’Alba skal ikke forveksles med en Nebbiolo Langhe, der ofte skal formidle Nebbiolo's mere primærfrugtige side: En favoriseret lokalitet mellem mellem Bricco Ambrogio i Roddi og Monvigliero i Verduno muliggør at Gian Luca kan skabe en overlegen Nebbiolo d’Alba, der med sin dybe karakter og kompleksitet genkalder en Barolo fremstillet i en opdateret traditionel og drikkevenlig stil, som udfolder en påfuglehale af duft og smag for sanserne
94 Points Vinous / Antonio Galloni
DET BEDSTE VAJRA TILBUD I DANMARK! Du kan få fingrene i årgang som har fået hele 96/100 point, 94/100 point, 93/100 point OG 5 stjerner fra Ekstra Bladet. Er du overbevist? Lavet på 100% Nebbiolo og fadlagret i 42 måneder. 93 POINTS VINOUS / ANTONIO GALLONI BEGRÆNSET ANTAL OG BEGRÆNSET TID !
Nervis Gattinara er en vin af stor værdighed og sammensathed, der på smukkeste vis udtrykker Nebbiolos kvaliteter, individueret af de unikke dyrkningshabitater ved Monte Rosa. Det er også værd at bemærke, at de lokale biotyper af Nebbiolo, der her kaldes Spanna, er anderledes end dem fra Langhe. Forskellene til trods så er der et stort slægtsskab mellem vinene fra de to områder, men måske bemærkes en større kølighed i frugten, og en karakter, med, i mangel af et bedre udtryk, større ”mineralitet” og som eksemplificeret i denne stilfulde Gattinara, en note, der genkalder jordbær nedsunket i jern.
Lys granatrød farve og skøn, karakterfuld Nebbiolo-typicitet i aromaprofilen. I munden er vinen stilfuld og harmonisk, med friskhed i frugten og flot afstemte tanniner og smagen har længde og fascinationskraft.
Efter ankomsten til kælderen blev druerne afstilket og knust. Maceration på drueskallerne skete over en periode på omtrent 10 dage ved en maksimumtemperatur på 30 grader. Malolaktisk gæring var færdig før vinteren var forbi. Vinen blev lagret på egetræsfade i minimum 12 måneder og derefter i en periode på flaske.
En del af arven fra Altare er, at Barolo helst skal smage godt gennem hele udviklingsforløbet og den almindelige Barolo fra Veglio præsenterer sig vanligvis flot lige fra begyndelsen. Veglio lægger vægt på Baroli af elegance, raffinement og balance og det får man absolut i denne klassiske version, der præsenterer Nebbiolos uforlignelige sammensathed, intensitet, markante struktur og helstøbte karakter