age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Domaine Villepeyroux Forest Villarpério 2014 AOC Minervois

På lager

250,00 kr

NYESTE ÅRGANG AF TOPVINEN FRA VILLEPEYROUX

Produktbeskrivelse
Topvinen fra vores lille perle i Minervois – Villarperio

Vinen har en dyb og intens mørk farve med et let lilla præg. Næsen er perfekt balanceret med aromaer af moden frugt og fadets aromaer, som slynger sig sammen til en meget indsmigrende duft. I munden er vinen fyldig og intens med søde, bløde og runde tanniner. Vinen kan drikkes ved frigivelse, men kan udvikle sig positivt i op til 10 år.

Villarperio er domainets topvin og som udgangspunkt er den forbeholdt familien alene, men fordi vi i Kokkens Vinhus elsker vinen, så har vi fået lov til at sælge en lille mængde af den til vores dejlige kunder. Vi  er derfor stolte over at kunne tilbyde denne helt specielle perle i vores sortiment.


 

Ved porten til Minervois i Sydfrankrig ligger dette lille smukke vineri. En producent vi har et tæt forhold til og som producere fantastiske vin fra den lille by Carcasonne.

Domainet er beliggende i den lille flække Villepeyroux, der har eksisteret siden antikken, og hvor den Romerske rute løber langs med vinmarkerne. Flækken blev bygget på samme tid som byen Malves en Minervois, som den stadigvæk er afhængig af. I århundreder har familier af vinbønder skabt vine fra dette landskab, ofte som kooperativer og nogle gange som private vinhuse.

Domaine Villepeyroux Forests families vinhistorie blev påbegyndt i 2006, hvor bedsteforældrene købte 20 hektar vinstokke med tilhørende bygning. På dette tidspunkt var produktionen kun fokuseret på druer til kooperativer. I 2011 flyttede resten af familien til grunden for at lære om vinmarkerne og arbejde på familievineriet.

I dag er vinmarkerne ændret en del, da huset nu ejer 40 hektar i AOC Minervois og IGP. Noget af produktionen er øremærket bulkvin, men siden 2008 har domainet selv flasket vine fra de bedste plots på markerne. Udbyttet er lavt, ofte blot 40 hektoliter per hektar, og kvalitet er til en hver tid sat over kvantitet.

De næste par års projekt er at konvertere vinmarkerne til økologisk produktion.

Vinen er produceret på følgende to druer som komplementere hinanden til perfektion:

1/2 Grenache: En meget produktiv drue, der trives godt i varme klimaer. Klyngerne giver en meget sødmefuld juice, som ofte resulterer i vine med høj alkohol og lav syre med intens frugt af både røde og mørke frugter samt figner og dadler, og hvor noter af kakao, kaffe og krydderier også kan fremkomme.  Sorten udgør 5,7 hektar hos Domaine Villepeyroux Forest med et gennemsnit på 35 år.

1/2 Syrah: En sort drue, hvis klynger kan have et blåligt skær over sig og med en sødmefuld og let krydret juice. Syrah bidrager med mørk frugt, aroma, krydderi og dybde til vinene samt tanniner og struktur til at balancere Grenaches alkohol og sødmefulde frugt. Syrah udgør 9,7 Hektar hos Domaine Villepeyroux Forest med et gennemsnit på 15 år.

Druerne til Villarperio kommer fra specielt udvalgte plots fra de bedste vinmarker domainet ejer og fra de ældste vinstokke.

Druerne afstilkes, før de bliver knust og overført til ståltanke. Macerationen varer 3 til 4 uger, før vinen fermenterer ved 24-27 grader for at give mere fylde og power til frugten. I denne udgave er de to druer vinificeret separat og blended 50% / 50%.

Fermenteringen varer for Syrah en måned for at udtrække nok aroma og smagsstof og 3 uger for Grenache. Begge moster pumpes over med jævne mellemrum for at udtrække farve, tannin og frugt. Vinen lagres efterfølgende 14 måneder på fransk eg og flaskes uden finning og kun med meget let filtrering, således at vinen bibeholder sine intense noter og toner.