age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

GlenDronach 25 y.o. 1992 Oloroso Sherry Cask 48%

På lager

1.999,00 kr

ÅRETS EKSKLUSIVE JULEMALT FRA GLENDRONACH 2018

Produktbeskrivelse

ÅRETS EKSKLUSIVE JULEMALT FRA GLENDRONACH 2018!

Så fik vi i Kokkens Vinhus endelig smagt denne skønne 25-årige lækre sag. Flot sherrypræget både i næsen og i munden. Finishen er en eksplosion af tørrede frugter, mørk chokolade, figner og dadler. Som altid med den fløjlsbløde stil som whisky-elskere over hele verden elsker Glendronach for. Dog finder Kokkens Vinhus afslutningen overraskende mere tør end hvad vi er vant med fra Glendronach, MEN PRØV SELV. Stærkt begrænset antal.

Køb denne eksklusive aftapning af Glendronach Julemalt 2018 som kun er frigivet til det danske marked. En  25 år gammel Oloroso aftapninger der får dine næse til at vibrere af fordums tiders gamle og velkendte julekrydderier og vellageret spiritus der appellerer til at blive drukket de kolde vinterdage foran pejsen.

Lagret på : Oloroso Sherry Casks
Antal flasker: Ca. 1500 stk Un-chillfiltered + Natural coloured
Officially Bottled for Professional Danish Whisky Retailers.

An exclusive bottling for the Danish market

Stærkt begrænset antal

Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardice, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. liter.