age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Las Pizarras Pinot Noir 2017 Vina Errazuriz

På lager

875,00 kr
SYDAMERIKAS STØRSTE PINOT NOIR
Produktbeskrivelse
SYDAMERIKAS BEDSTE PINOT NOIR - PÅ VEJ MOD VERDENSTOPPEN AF PINOT NOIR - 

Fra de kølende briser fra Stillehavet og The Humboldt-currant der løber op langs Chiles kyst, produceret Errazurriz i Aconcagau dalen og nærmere bestemt Aconcagau Costa nogle af de mest spændende vine i verdenen pt. Serien består af en Pinot Noir, en Chardonnay og nu også en Syrah fra særligt udvalgte parceller med en helt særlig komposition af jord, klima og knowhow.

Las Pizarras Pinot Noir 2017 er flydende kærlighed i glasset. Ren, smuk og kirsebærfarvet med spillevende aroma fuld af hindbær, rosenblade, myrte og krydderier. Hæld den i glasset ( RIEDEL NEW WORLD PINOT NOIR), vent fem til ti minutter yderligere og oplev  lag af våde sten, sødmefulde krydderier og jordbund. Det kølige klima går igen i vinen, som nærmest emmer af fugtig tåge og kalkrig jord. Kompleks og velstruktureret med fine, elegante tanniner, hvor det skiferrige terroir virkelig får lov at shine. En storslået vin, som leverer en lang og vedvarende finish. Aromatisk løftet og ultra-indsmigrende vin

Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz’ øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret “økologiske” druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn…
Druerne blev høstet mellem fra 15-17. februar i de tidlige morgentimer, så de stadig er kølige, når de når frem til vinhuset. Mosten blev klaret inden den ved tyngdekraften blev flyttet mindre stålfri tanke og franske egetrælsfade, hvor den nød godt af 100% lokal gærkultur. Kun 35% har gennemgået malolaktisk gæring. Lagret på franske egetræsfade i 10 måneder, hvoraf de 15% var nye.

 

98-99 POINTS JAMES SUCKLING