Contessa di Radda Chianti Classico Riserva 2019 er en fyldig vin med dybe noter af modne kirsebær, blommer og krydderier. Den har en harmonisk balance mellem intens frugt, silkebløde tanniner og en elegant, vedvarende eftersmag med hint af tobak og vanilje fra fadlagringen.
Contessa di Radda Chianti Classico 2021 byder på en intens aroma af modne kirsebær, solbær og let krydrede urter. Smagen er frisk med noter af røde bær, tobak og et strejf af vanilje, balanceret af en levende syre og bløde tanniner, der giver en elegant eftersmag.
149,- v/ køb af 6 flasker Her får du en frisk vin med en ungdommelig charme. Duften og smagen byder på et væld af især kirsebær suppleret med andre bær. Vinen er frugtfokuseret og harmonisk med bløde tanniner.
De bedste Amarone-vine er ofte dem, der kommer fra Classico-området og dem, hvor man har prioriteret druen Corvina i blandingen. En Amarone vil altid være karakteriseret ved stor intensitet og fylde, dog uden at blive for tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance. I duften finder man righoldige aromaer af kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder. En god Amarone fra en god årgang kan lagre meget længe, ofte 10-20 år.
De klassiske druesorter i området er Corvina, Rondinella og Molinara, som benyttes til både Valpolicella DOC-rødvine, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC (med min. ét års lagring) samt Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOCG og Recioto della Valpolicella DOCG. De to sidste er bedst, når de kommer fra Classico-området og når man har prioriteret druen Corvina i blandingen.
En rigtig ”sommelier-vin”, som byder på mange anvendelsesmuligheder i gastronomien, både sammen med kolde forretter (marinerede grøntsager, carpaccio, skaldyr) eller varme retter med fisk eller lyst kød. Prøv den også til modne rødskimmeloste.
Exceptionel aromatisk kompleksitet med noter af moden, rød frugt, især kirsebær, jordbær og brombær, som ledsages af violer, roser, ristet kaffe og kakaopulver. Vinen er livlig og fyldig med krydrede noter af peber og lakrids, der smelter sammen med behagelige fornemmelser af aromatiske urter i en frisk, lang afslutning.
Her får du en fyldig Vermentino med intense og rene aromaer af citrus, hvide blomster og honning. Vinen er opkalt efter Obizzo (med det blonde hår) i Dante’s Guddommelige Komedie.
En viol- og irisduftende, primærfrugtig og saftig Dolcetto, der er i tæt kontakt med druematerialet og som i mundhulen viser sin forbilledligt velafstemte struktur.
En robust og kraftfuld rødvin, der byder på aromaer af modne bær, krydderier og et hint af chokolade.
Dyb og smuk rubinrød farve i glasset med intense indtryk af mørk og moden frugt - ikke mindst solbær, der glider perfekt sammen med behagelige præg af tørrede blomster, lavendel, hvid peber, balsamico, mynte, eukalyptus og krydderier. Læg hertil sødmefulde, men velintegrerede noter af hvid chokolade, tørret frugt og candyfloss. Super blød og cremet på tungen med bløde tanniner og en ekstremt elegant og vedvarende eftersmag, der forlader dig med indtryk af lakrids, blomster og fine, krydrede nuancer. Verdensklassevin.
Vinen er produceret på 100 % Susumaniello, en lokal drue fra Salento, i det sydlige Italien. En drue som nok ikke mange kender til, men den er bestemt bekendtskabet værd! Varm og fløjlsagtig smag, med en hel kropsstruktur, rubinrød til violet farvet kant. Intense og vedholdende aromaer med hints af vanilje og moden frugt.
Tonica al Pompelmo Baladin skiller sig ud ved første øjekast med sine lyserøde nuancer. Balancen mellem citrusaromaen af pink grapefrugt og de bitre noter af kinin gør dette tonicvand særligt velsmagende og forfriskende.
Vinen er lavet på Glera druen ( Før kaldt Prosecco ) og er gæret 2 gange, ligesom Champagne, men 2 gæring er forgået på tank, så stilen er en helt anden, mere venlig, blødere bobler og trykket i flasken også mindre.
Concerto er vin med power og finesse. En maskulin og flot vin, rig på mørk bærfrugt, smidig, saftig og struktureret. Cabernet træder flot frem og uniformerer Sangioveses syre og kirsebærfrugt. Med lidt tid i glasset udvikles flotte nuancer af underskov i denne velskabte og markante rødvin.
i 2004 opdagede man at Freisa druen var den nærmeste slægtning til Piemonte's mest berømte drue, Nebbiolo. Den kan også på mange områder minde om den, men er alligevel helt sin egen og et Must try, hvis man elsker vin fra Piemonte.
Saftig, rødfrugtet Sangiovese fra Emilia Romagna regionen. Frisk, kirsebær noter, lidt jordet udtryk. Syren er blød og venlig og det er et virkelig behageligt glas vin.
Vinen der er lavet på Negroamaro og Primitivo, har en flot, rubinrød farve og en sødmefuld og krydret duft af modne frugter og julekrydderier (kanel, nellike). Smagen er ret intens og afrundet, med en god struktur og et godt bid til sidst.
Siepi er en af de få vine, som har fået de meget anerkendte 3 glas i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, flest gange!
En rigtig ”sommelier-vin”, som byder på mange anvendelsesmuligheder i gastronomien, både sammen med kolde forretter (marinerede grøntsager, carpaccio, skaldyr) eller varme retter med fisk eller lyst kød. Prøv den også til modne rødskimmeloste.
HOT SPRITZ 22% ORGANIC PUNCH. Et brag af en økologisk efterårs/jule-spritz. Intens, charmerende og sandfærdig smag af lækre, økologiske appelsiner. Det saftige og sødlige præg harmonerer flot med den lidt krydrede eftersmag. Opskriften er ultra simpel! Flasken åbnes og blandes med 80 grader varmt vand, så har du/i den lækreste varmende julepunch!
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate, røde frugter samt mere krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber.
En del af vinene fra parcellerne i Barolo udvælges slutteligt til Viettis Barolo Castiglione, mens resten umiddelbart inden aftapning sammenstikkes i store ståltanke med vinene fra parcellerne i Barbaresco, hvilket dermed bliver til Perbacco.
KÆMPE VIN!!! Ja tak til den vildeste Cabernet Franc du har smagt i den mest hyppede årgang i Italien i mandsminde!
BEMÆRK MAGNUM Alt smager bedre på magnum :-) 94 Points Vinous
Nervis Gattinara er en vin af stor værdighed og sammensathed, der på smukkeste vis udtrykker Nebbiolos kvaliteter, individueret af de unikke dyrkningshabitater ved Monte Rosa. Det er også værd at bemærke, at de lokale biotyper af Nebbiolo, der her kaldes Spanna, er anderledes end dem fra Langhe. Forskellene til trods så er der et stort slægtsskab mellem vinene fra de to områder, men måske bemærkes en større kølighed i frugten, og en karakter, med, i mangel af et bedre udtryk, større ”mineralitet” og som eksemplificeret i denne stilfulde Gattinara, en note, der genkalder jordbær nedsunket i jern.
VORES HELT STORE GIN-HIT I HELE LANDET
Hustes vine er fyldige men ikke overgjorte, komplekse og saftige. Der benyttes både små og store fade i produktionen. Brigaldara's Amaroner kan sagtens drikkes unge, men de udvikler sig også fantastisk over tid.
Produceret kun i det aller bedste årgange, og med frugt fra en enkelt lille mark beliggende på toppen af ejendommen. 450 meter over havets overflade, med gamle stokke. I 2013 var vejret venligt stemt overfor vinstokkene, som producerede helt perfekt frugt som ligger til grunde for denne store Riserva-vin. 100% Sangiovese som loven forskriver for en Brunello. Vinen er gæret på ståltank og efterfølgende har den lagret 4 år på fade og 2 år yderligere på flaske før frigivelse.
3 LITER I TRÆKASSE MEGA FED GAVE-IDE
93 POINTS VINOUS.COM / Eric Guido 96 POINTS WINE SPECTATOR
94 POINTS ROBERT PARKER
Dyb, næsten sort farve. Duften har toner af orange, bær, blomme, blomster, grannåle og tobak. Smagen er tæt med modne tanniner, god syre og vedvarende eftersmag.
COS blev grundlagt af de tre venner Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano i 1980 og vinbruget er beliggende i den historiske by Bastonaca, nær Vittoria på den sydøstlige del af Sicilien. COS er et akronym, dannet af forbogstaverne i de tre efternavne og fra en beskeden start med blot 3,6 ha til rådighed og en første årgang, 1980,[...]
99,- v/ køb af 6 flaskerDen dybe farve i denne Salento Zinfandel giver et første praj om, at du her får en rig og intens vin, der byder på fine noter af moreller, modne blåbær, nødder og tobak. Smagen er meget fyldig og lagringen på fad har sikret smagsnuancer, der giver mindelser om kakao, kaffe og vanilje. Eftersmagen er kraftfuld, lang og næsten sødmefuld.
Montepulciano d’Abruzzo fra Avegiano-linien er et fremragende eksempel på en prisrimelig, druetypisk rødvin fra området, der har både velduft og en blød smagsfylde.
Limoncello nydes bedst iskoldt som en aperitif eller en digestif. Server den direkte fra fryseren i små iskolde glas for at fremhæve dens forfriskende citrusaromaer. Det er også en populær ingrediens i cocktails eller som en ingrediens i desserter.
Angiol D’Or er ”Parmasansk” for ”Angelo D’Oro” (Den Gyldne Engel), som statuen, der sidder på toppen af katedralen i Parma. Vinen er produceret på primært Lambrusco Maestri og en lille smule Cabernet Sauvignon (står ikke på etiketten). Der må max. være 15 % andre end regionale sorter i vinen.
