Sød, frugtagtig og forfriskende. Sukkerrørsmelasse, chokolade, rosiner og igen en god balance mellem appelsinskal, cola og kokosnød.
Engenho Novo 2017-23 Sherry Cask er destilleret på Engenho Novo på øen Madeira. Rommen er – lig alle andre agricole rom, lavet på en base af ren sukkerrørssaft, og er dermed mere tør og kompleks i smagen end den melassebaserede rom, som de fleste danskere kender. Rommen har fået 6 års lagring i et subtropisk klima på Sherry Olorosofade, som har tilføjet den en kraftfuld, nødet og vinøs smagsprofil. Rommen er lagt på fad ved hele 65% alkohol. Dette er en eksplosiv og meget kompleks rom til dig som vil have en helt igennem unik oplevelse!
I duften mødes man af friske – næsten grønne – bananer. Banankage også! Esteren er tydelig men ikke tung. Sødmefuld krydderi (som Five Spice), med noter af grillet ananas, stjerne anis, kakao.
Mange af noterne fra duften optræder også i smagen, men her tilføjes en dyb, cremet mundfylde (som lagkageflødeskum). Mange lag og noter. Esteren er til stede men er ikke overvældende.
En hyldest til rom-elskerne, Santa Teresas ældste solera rom med op til 80-årige rom som ingrediencer i blandingen. Rommen rammer gennemsnitlige en alder på 25 år. Kun 1.600 flasker produceres årligt af Santa Teresa Bicentenario AJ Vollmer Ron Anejo.
En rom der har historiske rødder i det østrig-ungarske monarki! Destilleriets hyldest til det klassiske håndværk.
Rom for fuld styrke! Og med lækker intens portvinsfinish. Aftenens smagevinder d. 2 feb på vores Rom-Smagning
Smuk mahognifarvet. Rund og blød smag og aroma af modne figner og nødder med en herlig lang eftersmag.
Forrygende romoplevelse fra Den Dominikanske Republik. Ekstremt blød og lækker med toner af eksotiske frugter, vanilje og en vedhængende varm eftersmag!
La Armonia er perfekt afbalanceret med antydninger af røde bær, pekannødder og det grønne, guatemalanske landskab. Silkeblød, glat og med indtryk af nødder og karamelliserede bær. Fyldig og lækker, silkeblød og overdådig.
La Pasion er den 4 og sidste aftapning i Heavenly cask collection serien fra Ron Zacapa. La Pasion er som Zacapa's andre aftapning Solera rom og har fået finish på et Ex-Pedro Ximenex sherry fad.
På trods af noter af frugt og krydderier, så er Black Spiced Rum knap så sød som andre krydrede rom. Den læner sig mere op af en juleagtig smag af peber, appelsin og kanel. Derudover er der strejf af tobak, tørrede urter og lakrids.
Bristol Classic Spirits med Rom Legende John Barrett i spidsen, har specialiseret sig over en lang årrække, at udvælge de bedste fade, fra ikoniske rom destillerier i Caribien, hvortil rommen lagre under tropiske forhold det meste af deres liv, hvor så den fragtes til Storbritannien, hvor rommen lagre de sidste måneder, inden de tappes.
Flot, mørk og ravfarvet 8-års rom med meget behagelige hint af egetræ og modne bananer. Flot balance mellem det krydrede præg fra egetræet og en delikat sødme, efterfulgt af en nuanceret finish, med de krydrede nuancer fra de Oloroso sherry fade rommen har ligget 9 måneder på.
Coloma 15 år er en kraftfuld colombiansk rom med en masse power fra den meget lange lagring. Rommen er destilleret på melasse fra 2 forskellige sukkerrørsarter for at give den mere kompleksitet. Rommen er fuldt lagret i 15 år – ikke noget solera her!. Lagringen sker i brugte bourbonfade og med en efterlagring i 6 måneder på fade brugt til lagring af kaffelikør, som firmaet er så kendt for.
Solera 5, som den kaldes kommer fra den lille ø Mauritius i det Indiske Ocean. Øen ligger lidt længere ude fra Afrika end Madagaskar, og har et areal på ca. 1.900 km² (Lolland og Falster).
Fra Legendarisk Long Pond får denne let gylden.i farvrn Funky og fyrigduft med ananas, papaya og ingefær. og en muskuløs og kompleks smag med både frugtige og medicinske noter.
Kalender med 24 forskellige Rom & Rombaseret Spiritus, der tager Dig med rundt i rommens forunderlige verden.
En fløjlsblød rom fra Den Dominikanske Republik, som har alt det en dominikansk rom skal have.
Rommen lagres i Den Dominikanske Republiks tropiske klima, i amerikanske og franske egetræsfade, i en periode fra seks til tolv år. "Tunge aromaer af brun sukker, vanilje og kokosnød, dog mild og afbalanceret"
Rommen lagres i Den Dominikanske Republiks tropiske klima, i amerikanske og franske egetræsfade, i en periode fra tolv til femten år. Fyldig og afbalanceret med en delikat frugtig note, kombineret med et strejf af vanilje og kokosnød.
De tropiske frugter, citrus m.m. går igen i smagen, hvor nuancer af Lim, Tobak, gummi også fornemmes, hvor en krydret, varmende fornemmelse breder sig i munden!
En helt unik Pot Still rom fra den smukke ø, Fiji, i det sydlige Stillehav.
En kraftfuld aromatisk kompleksitet. Fra den langvarige modning på egetræsfade udspringer fyldige, afrundede og træagtige toner i næsen, mens smagsløgene mødes af ristede noter afbalanceret med en udtalt krydret smag af muskatnød, der er afrundet med en eftersmag af blomme og kanel.
En smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Tanniner og træ dominerer med underspillede noter samt overmodne frugter i smagen, mens næsen mødes af jord- og træagtige toner kombineret med ristede og grillede aromaer.
SAINT JAMES MARTINIQUE RHUM. Saint James plantagerne har produceret rom siden 1765 i Sainte Marie på Martinique. Det siges, at en præst med entreprenante egenskaber flyttede til La Martinique og startede Saint James plantagen op, da den franske konge Louis XIV forbød al fremstilling og salg af spiritus, som ikke var vin-baseret. Rommen blev derfor[...]
På trods af en ”næse” der svømmer i karamel og sukker, så er rommen ret tør på tungen – kraftig, kompleks og med en lang, lang eftersmag. Her fornemmes også gammelt træ, nellike og ægte kanel. En smagsoplevelse af de helt store!
Mørke, kraftige noter af brændt sukker, gamle træfade og julekrydderier. En helt igennem fantastisk rom med lag på lag og med en finish der vare ved.
El Dorado Rare Collection Versailles 2002 er en rom fra det sidste overlevende destilleri på Guyana: Diamond Distillery.
FLOT TØR ROM FRA GUADELOUPE
I næsen fornemmes blomsteraromaer, lyse eksotiske frugter og lidt vanilje. Smage en blid med en sødmefuld afslutning. Kan slet ikke sammenlignes med andet hvid rom, denne Agricole er i sin helt egen liga!
Der er kun lavet 4100 flasker af denne Rhum Agricole!
Cuvée Spéciale de la Flibuste er Martiniques svar på Bordeaux’ Château Mouton-Rothschild. Det er måske den bedste rhûm agricole, der overhovedet produceres.
Habitation La Favorite – Martinique. Destilleriet La Favorite er beliggende i La Lamentin i udkanten af Fort-de-France, som er hovedstaden på den caribiske ø Martinique. Det er et af de mest autentiske steder man overhovedet kan forestille sig, og man føler sig sat hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt og iagttager produktionen[...]
Ikke uden grund at La Favorite regnes for den måske bedste producent af Rhum Agricole!
Super spændende Rom nyhed hos Kokkens Vinhus! La Maison du Rhum, en serie bestående af 6 Rom, fra 6 forskellige lande eller øer i Caribien.
La Maison du Rhum de Martinique er fra La Mauny destilleriet, hvor denne rom er destilleret i 2015 og herefter lagret i brugte cognacfade indtil 2018. De 3 år lyder umiddelbart ikke af meget, men den hurtige, tropiske lagring har faktisk formået at skabe en masse smag og kompleksitet, som man oftest finder det i rom fra Martinique.
La Maison du Rhum Republique Dominicaine rommen er lagret i op til 12 år i amerikanske egetræfade hos Oliver & Oliver i Den Dominikanske Republik og derefter tappet på flaske hos Dugas i Frankrig.
Det er en rom med en yderst fin balance. Den har en flot gylden og naturlig farve. I næsen fornemmes de klassiske Jamaica noter fra pot-still destilleringen.
Oliver’s Maximo Solera Rum. Maximo Solera er rom fra den dominikanske republik, den er lagret efter solera metoden. Rommen har ligget på franske og amerikanske egetræsfade, for derefter at slutte sin lagring af i Pedro Ximenez sherry fade, for at give den sødme, krydderi og fedme. En rigtig rigtig dejlig rom, der har en tilpas[...]
En fremragende dram, der let kan drikkes ren på trods af de 63,2% alkohol, men der kan også tilsættes lidt vand, som får rommen til at åbne sig yderligere.
Kaffe og Rom-likør på et helt nyt niveau
Kraftige sager fra Phantom Spirits - en smags-oplevelse ud over det sædvanlige
Phantom Spirits Æblerov Frankofil Bourbon er en rom fra Guatemala, som i vanlig stil har fået en lettere usædvanlig fadlagring, hvor det har fået finish på cider fade fra danske Æblerov!
Smagsnoter: Karamelliseret appelsinskal, guarapo, blomme, pistacienød, ristet eg og moden stjernefrugt
Som en gave til disse skytsguder lavede Cihuatán denne rom med noter af vanilje, cashewnødder, ingefær, kanelstænger, ristede majs og chokolademousse.
Smagsnoter: Mørk chokolade, hasselnød, Cappuccino, citrongræs, håndlavet Dulce de Leche og vanilje.