Rocca Rubia fremstilles af 100% Carignano, der også kendes fra Priorato eller det sydlige Frankrig, hvor den eksempelvis anvendes som blandingsdrue i Languedoc-Roussillon og det sydlige Rhône. Druen klarer sig fremragende i Sulcis-distriktet i Cagliari, hvor den kan stå alene og give både gode og fremragende vine af dybde, karakter og struktur. Carignano til Rocca[...]
Har du hang til lysere og saftige vine produceret helt naturligt, så er denne lige dig!
Blandingen af Merlot og Sangiovese giver her en usædvanligt spændende, frugtrig, let og umiddelbar vin. Den har en lys, blank, rubinrød farve og en åben, ren, aromatisk frugtkarakter, med nuancer af kirsebær, ribs, urteblade og en smule hvidt peber. Smagen er ligeledes frisk i stilen, men vinen viser samtidig en ganske god koncentration og kompleksitet efter lidt iltning. Den har en god balance mellem de liflige og aromatiske frugttoner og den afrundede struktur.
Nyt kup fra Toscana. Denne vin er produceret på mest Sangiovese samt lidt Merlot, Colorino og Cabernet alle druerne kommer fra Toscana. Meget harmonisk og elegant vin. Med rødder helt tilbage til 1882 hvor Angiolo Piccini begyndte at dyrke vin på blot 7ha, med et motto ”det er ikke hvor meget du laver, men passionen[...]
Terre Nere En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia har sammen med sin bror Sebastiano købt ca. 30 ha jord på den særdeles aktive vulkan Etnas nordlige skråninger. 23 ha er udlagt til vin og det er planlagt at udvide vindyrkningsarealet til i alt 30-32 ha. Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende[...]
ALT SMAGER BARE BEDRE PÅ MAGNUM OG BESTEMT OGSÅ TIGNANELLO
96 POINTS ROBERT PARKER 95+ ANTONIO GALLONI
Der anvendes 380 gram citronskal pr. liter limoncello. Eventuelt bundfald eller uklarhed er alene et resultat af den håndværksmæssige fremstillingsproces og tegn på kvalitet. Denne limoncello kan ikke sammenlignes med de mere industrielt betonede produkter.
Tre Botti Riserva er blended brandy fra 3 forskellige fade. Slovensk Eg, barriques fra Frankrig og ex-rødvins fade fra regionen, Emilia Romagna.
Klassisk, smuk rubinrød farve, som intenst stråler i glasset. En opadstigende aroma af kvæder og blommer, krydderier, laurbær, hvid peber og kakao foldes elegant sammen med mynte og eukalyptus og lokker dig til at smage. Når du gør det, vil du opleve en blød, men levende vin, fuld af smag, der bringer vinens frugtige og krydrede karakter frem. En lang eftersmag følger, og efterlader dig med de sidste smagfulde indtryk, kombineret med små hint af balsamico
Et skønt Toscana-blend med flot dybde og personlighed
Flydende rav - smuk sødme og flot intensitet
Dessertvin fra øverste hylde
Roberto Voerzio – La Morra, Piemonte. Dolcetto d’Alba Priavino er fremstillet første gang i 1987 og kommer fra en 1,4 ha stor mark i Annunziata i La Morra. Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syreindhold smager udtalt sødmefulde, mens en anden forklaring er, at navnet er afledt af[...]
Druerne blev plukket i fuldmoden tilstand, Efter presning blev saften gæret på rustfri ståltanke ved 25 grader. Perioden med skinkontakt varede 18 dage, hvorefter vinen løb direkte ned i på primært franske egetræsfade, hvor den gennemgik en fuldstændig malolaktisk gæring og lagrede i 15 måneder for den blev hældt på flasker. Da den først var på flasker, fik den lov at vente to måneder yderligere.
Intens duft af kokos efterfulgt af mørke brombær og toner af mint, der går igen i den ligeledes meget intense og kraftige smag
92 Point - James Suckling 91 Point - Robert Parker KANON CHIANTI CLASSICO RISERVA PÅ 100% SANGIOVESE
2016 Vigna Misciano er ægte Toscansk vinøs storhed. Ren Sangiovese, på niveau med stor Brunello!
Montepulciano d’Abruzzo fra Avegiano-linien er et fremragende eksempel på en prisrimelig, druetypisk rødvin fra området, der har både velduft og en blød smagsfylde.
Her får du et strejf af rabarber og jordbær, friskhed og en god portion sødme, samt lette løftede bobler i en skøn mundfuld! Lav i alkohol.
Brigaldara Amarone 2017 DOCG Stefano Cesari er lidt som sine vine. Elegant, rolig, høflig og med en indre balance. Vinhuset Brigaldara ligger udenfor landsbyen San Floriano, i hvad der betegnes som hjertet af Valpolicella Classico området. En smuk villa fra 1400-tallet er hjertet i egendommen med vinmarker og oliventræer hele vejen rundt om. Bagved huset[...]
Dette er Valpolicellas kraftigste rødvin med utrolig koncentration og kompleksitet. Fremstillingsmåden er grundlæggende den samme som for Recioto, dog med den afgørende forskel, at vinen gæres tør.
Hustes vine er fyldige men ikke overgjorte, komplekse og saftige. Der benyttes både små og store fade i produktionen. Brigaldara's Amaroner kan sagtens drikkes unge, men de udvikler sig også fantastisk over tid.
Huset ligger lidt uden for landsbyen San Floriano, i hjertet af det der betegnes som Valpolicella Classico området. Beliggende på en skøn bakke ved indgangen til Maranodalen, ligger den smukke villa fra 1400- tallet omgivet af marker og oliventræer. Bag hovedhuset ligger firmaets vineri velintegreret i landskabet og med selve vinkælderen under jordens overflade. Huset[...]
Produceret kun i det aller bedste årgange, og med frugt fra en enkelt lille mark beliggende på toppen af ejendommen. 450 meter over havets overflade, med gamle stokke. I 2013 var vejret venligt stemt overfor vinstokkene, som producerede helt perfekt frugt som ligger til grunde for denne store Riserva-vin. 100% Sangiovese som loven forskriver for en Brunello. Vinen er gæret på ståltank og efterfølgende har den lagret 4 år på fade og 2 år yderligere på flaske før frigivelse.
Pinot Grigio fra Alpha Zeta - klassisk - sprød og indsmigrende
Duften er fyldt med nuancer af kirsebær, rosiner, svesker og krydderier, tilsat lette noter af fad. Smagen er fyldig og tæt med masser af intensitet og den for Amarone så karakteristiske diskrete sødme.
Man kan vist sige meget om den italienske vinjournalist Luca Maroni – på godt og ondt. For ingen tvivl om at han giver mange høje point - til mange vine. På den anden side så lader det til at det virker – for han har rigtig mange følgere på de digitale platforme. Men den gode mand har kåret Cantine Lenotti Amarone Classico 2016 til Italiens 3. bedste rødvin - med en score på 96 / 100 Point. Man kan tage hans ord med et gran salt, men vinenes kvalitet kan der IKKE røres ved, ganske enkelt en Fremragende Amarone Della Valpolicella Classico!!!
3 LITER I TRÆKASSE MEGA FED GAVE-IDE
FLOT BRUNELLO I MAGNUM, LEVERES I LÆKKER LUKKET ORG. TRÆKASSE.
93 POINTS VINOUS.COM / Eric Guido 96 POINTS WINE SPECTATOR
I en tid hvor mange apuliske producenter, inspireret af områdets succes, har ladet sig friste til at sænke kvaliteten markant for at holde priserne, har Apollonio insisteret på fortsat at lave kvalitet. Apollonios vine har gennem alle årene været sikre hits hos vores kunder, da de favner særdeles bredt. Oplagte vine både til sommerens grill-aftener og vinterens mere mørke og kolde stunder. Salice Salentino er som oftest den mest krydrede. Primitivo Terragnolo har nærmest noget urtet over sig, mens Salento Rosso Valle Cupa nok trumfer begge i koncentration. Som toppen på kransekagen finder vi Copertino Riserva Divoto, som til gengæld spiller på lidt mere modenhed grundet den ekstra fadlagring
94 POINTS ROBERT PARKER
Baffi Chardonnay, Sicilia IGT, 2019 Organic Denne Chardonnay fra Sicilien er intet mindre end et brag af en hvidvin og Chardonnay til prisen. Saftig og intens og med god fedme og fylde. En lang afrundet eftersmag der skriger på sol, varme og fisk / skaldyr i stride strømme på altanen eller i haven. Baffi laver[...]
Vi elsker Italiens vin i Kokkens Vinhus
Og med verdensklasse-producenter som Antinori, Frescobaldi, Montesodi, Pian Delle Vigne, Luce, G.D. Vajra, Radici, Prunotto, Brigaldara, Ville Rizzardi, Terre Nere, Vinding-Diers, Cos, Nervi, Spinetta, Marcarini og Voerzio, så kan der dækkes et hvert behov.
Italien er primært kendt og elsked for landets mange gode rødvine, og med god ret - en klassisk Ripasso fra Brigaldara kan virkelig noget med tung og intens mad. En tør og struktureret Barolo fra G.D. Vajra er et match made in heaven med en god steak og en Toscansk Brunello fra Frescobaldi er et skønt match med en trøffel-pasta.
De lidt lettere Chianti-vine er de perfekte ledsagere til lette pastaretter og kommer der tomat på siden kan Barbera fra Marcarini ej undværes
Når det skal boble lidt ekstra er Proseccoerne fra Bedin din bedste ven - Solo som en skøn frugtrig aperetif eller mixet med Aperol til en Spritz - her kan man fx. opgradere med Silvio Cartas skønne Aspide lavet på skøn frugt fra Sardinien.
På den søde side kan de mousserende Asti'er være intet mindre en skønne, så fremt de er lavet ordnligt som fx. Prunottos udgave er det. I toscana hedder den søde perle Vino Santo og her laver Antinori en skøn variant - nærmest flydende honnnig og helt fantastisk.
I Veneto er Reciotto, den helt søde udgave af amaronen det perfekte ledsager til en god chokoladedessert eller tiramisu - her laver Brigaldara en variant der er helt i top